12:00

HF Olympia

Referat: AIF Barrikaden - HF Olympia

Startelvan: Mikael Larsson – Christian T, Alfons J A, Gustav N, Daniel Sv – Micke, Johan A, Johan E, Park – Joel J, Mustafa

Avbytare var Rashad, som kom in som vänster yttermittfältare efter 17 min (sedan Park olyckligt skadat knät) där han spelade fram till Dannes utvisning då han tillfälligt fick gå ner som vänsterback (vilket väl knappast var den plats han spelat mest på i sitt liv) innan han gick upp som anfallare för att precis mot slutet åter gå ner som vänster yttermittfältare , Carlos som kom in efter en knapp timmes spel som höger yttermittfältare där han sedan spelade resten av matchen och slutligen Linus J som spelade sista 20 min:a som vänsterback.

Redan i den 5:e min hade de ett skott från vänsterkanten som såg ut att vara på väg in men gick i stolpens insida och sedan rullade längs mållinjen innan Mikael i målet fick tag i den.

Vi dominerade sedan spelmässigt men skapade inte mycket målchanser. Den enda farliga sådan var väl när Joel J gjorde 1-0. Sedan Rashad slagit en löpboll längs vänsterkanten till Mustafa som sedan passade den vidare till Joel vände han ut och in på ett par spelare samtidigt som han drog sig inåt och drog in bollen från nära håll men ur dålig vinkel.

Vi fortsatte att ha en viss – men inte stor – spelmässig dominans men det var Olympia som hade de största möjligheterna till mål. I den 28:e min hade de efter lite kalabalik i vårt straffområde ett relativt ostört skottläge från bara 7-8 m som Mikael lätt avvärjde eftersom det gick nästan rakt på honom. I den 42:a min hade de ett friläge där avslutet gick tätt utanför.

Andra halvlek fortsatte sedan med en viss liten spelmässig dominans från vår sida och denna fortsatte även efter den utvisning Danne drog på sig (2 gula kort) – det märktes inte speciellt mycket att vi spelade med 10 man. Det hände inte så mycket i målchansväg trots att Olympia naturligtvis satsade mer framåt nu. Man vaskade fram många hörnor under en period men de kändes aldrig riktigt farliga. Spelmässigt svängde det lite mer mot slutet av matchen. Lagen hade liksom vardera ett antal 5-minutersperioder.

Mot slutet radades däremot upp ett antal målchanser. Först kvitterade Olympia i den 83:e min sedan bollen dumpit ner hos en relativt fri spelare efter lite ”flipperspel” i vårt straffområde och sedan var de också ytterst nära att ta ledningen bara minuten senare när de fick ett friläge men där Mikael förtjänstfullt räddade till en resultatlös hörna. Trots att Olympia med tanke på resultaten i första DM-omgången på förhand säkert varit mycket nöjda (lika nöjda som vi missnöjda) med en poäng satsade Olympia nu i vetskap om att man hade en man mer på planen än mer framåt för att få till ett segermål. Det skapade stora möjligheter för kontringar och på en sådan kunde vi också avgjort matchen i den 89:e min när Johan A frispelade Joel J vars avslut dock räddades av målvakten.

Totalt sett ett visst spelövertag för oss ute på planen medan Olympia hade de flesta klara chanserna och ö.h.t hade betydligt mer välriktade avslut i en match som i sanningens namn inte höll någon högre standard.

Vi har dock fortfarande gruppsegern i våra egna händer eftersom vi leder gruppen med 1 poäng med en omgång kvar.

Statistik: Hörnor: 3-8 Avslut på mål: 9-11 Avslut utanför: 7-2